Despre noi

Junior Summer University

Prima universitate de vară din Romania adresată elevilor de clasa a 11-a cu scopul de a simula timp de două săptămâni viața de student în Cluj. Aflat la ediția a XII-a, JSU aduce împreună 300 de participanți alături de peste 60 de voluntari pentru a merge la cursuri, a trăi în stil studențesc și chiar și a da un mic examen.

Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai

OSUBB, înfiinţată în data de 24 martie 1997, este o organizaţie non-guvernamentală, constituită la nivel de Universitate în scopul reprezentării drepturilor şi intereselor tuturor studenţilor din UBB. Voluntarii OSUBB iniţiază în mod constant activităţi menite să acopere nevoi identificate în rândul studenților.

Universitatea Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), situată in Cluj-Napoca, este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de stat din România, continuatoarea tradiției Academiei Iezuite din Cluj, înființate în anul 1581. UBB Cluj este cea mai mare universitate din țară, având mai mult de 38.000 de studenți înscriși la nivel de licență, masterat și doctorat, în 516 programe de studii în limba română, maghiară, germană, engleză și franceză. Universitatea a fost clasată între primele trei universități din România din punctul de vedere al calității programelor sale, dar ocupă un loc semnificativ și în topul universităților europene.